The best match in

3D Scan & Measuring Solution.

ENG  I DE  I  HU

3D LÉZER SZKENNELÉSI SZAKTERÜLETEK

Feladat:

A pontosság kulcsfontosságú minden szempontból a repülőgépek gyártásnál. Az alkatrészek gyártásánál, a végső elemek vizsgálatánál, a részek csatlakoztatásánál és a gép összeszerelésénél semmilyen hiba sem megengedett.

 

Megoldás:

A hordozható 3D metrológia precíz méréseket tesz lehetővé, melyek megbízhatóak és megismételhetőek. Függetlenül az alkatrészek méretétől és alakjától a hordozható mérőberendezéssel lehetőség van

a gyors, egyszerű és hajszálpontos adatok megadására.

2. Légiközlekedési

    ipar

 

1. Baleset-

    rekonstrukció

 

Feladat:

A nyomozóknak minden egyes baleset után rendkívüli részletességgel kell dokumentálniuk a történteket, mielőtt a helyszínen bármiféle változás történne.

 

Megoldás:

A hordozható lézer scanner tökéletesen alkalmazható balesetek 3D-s pillanatképének megalkotásához, akkor is, ha gépjármű is része a történteknek.

Feladat:

Egy híd építéséhez vagy mozgatáshoz rengeteg erőfeszítésre van szükség.  Új tervezésnél szükség van tesztelésre, míg régebbi hidak mozgatásánál sok probléma lehet

a dokumentálással.

 

Megoldás:

3D mérőberendezéssel lehetőségünk

van tesztelni és mérni új beton és acél hidak pilléreinek tervezésénél. Továbbá lehetőség van különböző beton és acél szerkezetek igénybevételének és terhelésének tesztelésére. Amennyiben szükség van egy híd szállítására az eltérések rögzíthetőek és vizsgálhatóak valós időben az eseteges szállítás közben történő elformálódások vagy balesetek megelőzése érdekében.

4. Hídépítés

 

3. Gépjárműipar

 

Feladat:

Mindegy, hogy egy hatalmas autógyárról vagy egy kis autóépítő műhelyről van szó az alkatrészek egyszerű és gyors vizsgálata elengedhetetlen a design és gyártási folyamatok szempontjából egy hatékony végső termék megalkotásánál.

 

Megoldás:

A hordozható CMM nagy pontosságú mérési eredményeket kínál mind design mind a gyártás tekintetében, mindegy, hogy tömegtermékről vagy egyéni igényre szabott versenyautóról van szó.

Feladat:

A hadiipar sikeressége a katonai rendszerek folyamatos fejlesztésének köszönhető.  A legjobbnak lenni nem lehetetlen, de nagy erőfeszítést igényel.

 

Solution:

A hordozható CMM segítségével olyan méréseket lehet végezni, amelyeket régebben lehetetlennek tartottak.

A méréseket bárhol, akár a harcmezőn is el lehet végezni. A mérőkészülék gyorsaságot, pontosságot és kényelemet kínál felhasználójának.

6. Hadiipar

 

5. Építőipar

 

Feladat:

A BIM általánossá válásával az iparág minden résztvevőjének közösen kell tevékenykednie az épületek hatékonyságának és megfelelőbb kialakításának a javításán.

 

Solution:

A hordozható lézer scanner megoldást nyújt mind új épületek építésénél mind renoválásnál.

Feladat:

Nagy munkagépek, vagy akár alkatrészeiknek mozgatása, mint például katonai járművek és mezőgazdasági gépek nagyon sok időbe telik és költséges. Mivel már az alkatrészek is hatalmasak, ezért a méréseket tradicionális eszközökkel csak nagyon nehezen lehetne elvégezni.

 

Megoldás:

A hordozható CMM scanner segítségével helyben gyorsan és egyszerűen elvégezhetőek a mérések. A scanner kialakításának köszön-hetően könnyen szállítható és használatához elég egy ember.

8. Nehézmunkagépek

 

7. Öntöde

 

Feladat:

El tudjuk képzelni, hogy az öntödékben hatalmas öntőszerszámok vizsgálatára van szükség nagyon nehéz munka-környezetben. Továbbá nagyon fontos minden nyomon követni az öntő-szerszámok meghibásodását és kijavítani a problémát mielőtt komolyabb baj lesz belőle.

 

Megoldás:

A hordozható CMM az öntödében is használható az öntőszerszámok mérésére egyből a CNC gépek mellett. A készülék segítségével nem létező műszaki dokumentációt is készíthetünk az szerszámokról.

Feladat:

A turbinák folyamatos használata

az alkatrészek deformálódásához vezethet és későbbi cseréjéhez, így

az erőmű már nem tud megfelelően működni. Fejlesztések során egész turbinákat is ki kellhet cserélni.

Az állásidők tervezése nagyon költséges, azonban a hatékony működés elengedhetetlen.

 

Megoldás:

A hordozható 3D scanner segítségével minden egyes turbina és alkatrésze könnyebben és gyorsabban mérhető és dokumentálható, mint a korábban használt módszerekkel.

10. Vízerőmű

 

9. Műemlékvédelem

 

Feladat:

A történelmi épületek utólagos dokumentálására szükség van mind a védelem, mind a megőrzés érdekében.

 

Megoldás:

A hordozható lézer scanner tökéletes megoldás kész épületek 3D-s részletes mérésére.

Feladat:

Orvosi kutatások és fejlesztések, amelyek új műszerek kialakítására irányulnak legtöbbször komoly mérnöki munkát is igényelnek. Az alkatrészek gyors scannelhetősége, majd az eredmények CAD adatokkal történő összehasonlítása után nagyon rövid idő alatt újra kell tervezni és építeni a berendezést. Ez a folyamat állandó kihívást jelent a fejlesztőknek.

 

Megoldás:

A hordozható CMM scanner a lehetőséget ad egyszerű scannelésre és mérésekre a fejlesztések során. Ezt a módszert alkalmazva a szükséges változtatásokat még a berendezés összeszerelése előtt el lehet végezni.

12. Gyógyászati
      berendezések

 

 

11. Gépműhely

 

Feladat:

A gyorsaság és pontosság gyakran nagy kihívást jelent az üzemek számára. A folyamatos sikerhez elengedhetetlen a megfelelő alkatrészek gyors gyártása. Sem nem megfelelő alkatrészek, sem a határidők tarthatatlanság nem megengedett.

 

Megoldás:

A hordozható CMM használatával a gyártók akár az üzemben elvégezhetik a pontos méréseket. Ezzel az eljárással az éppen gyártás alatt lévő alkatrészeket nem kell külön helyisége szállítani a mérések elvégzéséhez, hanem közvetlenül mérhetőek.

Feladat:

A tervezett leállások nagyon költségesek, a komponensek pontos méreteket követelnek meg és a hatékony elrendezés is kritikus.

 

Megoldás:

A hordozható CMM az ideális eszköz a különböző erőművek alkalmazásaihoz, akár nukleáris, szél, gőz, gáz vagy hidro turbinákról beszélünk.

14. Erőmű

 

13. Olajipar

 

Feladat:

A létesítményvezetőknek tervezniük kell a rutin karbantartásokat és felújításokat annak érdekében, hogy elkerüljék mind a költséges állásidőt mind az egész létesítmény dokumen-tálását a vagyonkezelés felé.

 

Megoldás:

A lézer scanner és tracker segítségével lehetőség van teljes létesítmények, azok vezetékrendszerének, szerkezetének és nagy alkatrészeinek három dimenziós mérésére.

Feladat:

A hajóépítés hatalmas méretű szerelést igényel az egyik legnehezebb környezetben. Nagyon kritikus az alkatrészek pontos telepítése a tökéletes illeszkedés biztosítása érdekében.

 

Megoldás:

A hordozható 3D mérési megoldás alkalmas a hajóalkatrészek gyors és pontos vizsgálatát. A hordozhatóság lehetővé teszi, hogy az alkatrészek már magán a hajón legyen csatlakoztatva.

16. Hajóépítés

 

15. Cellulóz- és

      papírgyártás

 

Feladat:

A papírgyárakban rosszul beállított folyamatok rossz minőségű termékhez és gyakran a gépek kényszerű állásához vezetnek. A megfelelő beállítások kritikusak az ütemezett karbantartásnál és a hiba-

elhárításnál is.

 

Megoldás:

A hordozható CMM sokoldalúságából adódóan a papírgyártás minden aspektusánál, a beállításoktól egészen a karbantartásig használható és lehetővé teszi a meglévő konfigurációk gyors cseréjét.

Feladat:

Amikor egy szélturbina telepítésére és az alkatrészeket összeszerelésére kerül a sor nagyon kritikus, hogy minden egyes apró részlet a specifikációnak megfelelő helyre kerüljön, nincsen helye a hibáknak. Minden utólagos változtatás nagyon költséges lehet.

 

Megoldás:

A hordozható 3D metrológia megoldást nyújt még a szállítás előtt olyan gépek alkatrészeinek a pontos mérésére, mint például egy turbinaagy, lapát,

a lapát bármely tartozéka vagy egy öntőforma.

18. Szélerőmű

 

17. Bányászat és

      mélyépítés

 

Feladat:

A mérnököknek folyamatos minőségi vizsgálatokat kell végezniük a fölösleges ásások csökkentése érdekében, miközben biztosítani

kell a megfelelő és biztonságos munkakörnyezetet.

 

Megoldás:

A hordozható lézer scanner használható 3D-s modellek készítésére a belső falakról és a tetőzetről egy földrajzi térkép készítéséhez.

Copyright 2011 Fenessy® - Minden jog fenntartva.